ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η IASIS Pharmaceuticals Hellas ABEE, με διακριτικό τίτλο IASIS PHARMA, είναι μία αμιγώς ελληνική φαρμακοβιομηχανία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή, έρευνα και ανάπτυξη, εισαγωγή και εμπορία φαρμάκων, φαρμακευτικών ειδών και καλλυντικών προϊόντων.

Η IASIS PHARMA έχει τέσσερα πεδία στα οποία δίνει καθημερινά τη μάχη για την επιτυχία:

Πρώτο πεδίο είναι οι Άνθρωποι που αφήνονται στα χέρια της: οι ασθενείς και οι δικοί τους, αυτοί στους οποίους απευθύνονται τα προϊόντα της. Και μαζί τους οι ιατροί και οι φαρμακοποιοί που εμπιστεύονται τα φάρμακα μας. Με τους ανθρώπους αυτούς, η IASIS PHARMA δίνει καθημερινά μάχη για να κερδίζει την εμπιστοσύνη τους και να τη δικαιώνει. Αυτό μπορεί να επιτυγχάνεται μόνο με έναν τρόπο: κάθε προϊόν μας θεραπεύει, ανακουφίζει, με άλλα λόγια ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτό που δηλώνει.

Για την καθημερινή δικαίωση της εμπιστοσύνης όλων αυτών των ανθρώπων, στην IASIS PHARMA δεν μας αρκεί η εφαρμογή των νόμων, αλλά και ο κώδικας δεοντολογίας που τηρείται αταλάντευτα· ένας κώδικας που θεμελιώνεται πάνω στο ακέραιο αίσθημα ευθύνης προς τον ιατρό, τον ασθενή, αλλά και τους οικείους του που αγωνιούν για την υγεία του. Ο κώδικας δεοντολογίας μας δεν είναι απλά ένα χαρτί με κάποιες οδηγίες. Είναι προϊόν μακροχρόνιας εταιρικής κουλτούρας και επιχειρησιακής λειτουργίας, που έχουν υιοθετήσει και ενστερνιστεί όλοι οι εργαζόμενοι στην IASIS PHARMA, ανεξαρτήτως θέσης και επιπέδου.

Δεύτερο πεδίο είναι οι Εργαζόμενοι στην IASIS PHARMA. Η Διοίκηση είναι υποχρεωμένη να σκέφτεται το μέλλον της εταιρείας, έτσι ώστε ο εργαζόμενος να την αισθάνεται ως «ομπρέλα προστασίας», όσο αυτός λειτουργεί με κριτήριο την υπευθυνότητα. Η Διοίκηση δεν έχει και δεν θέλει να έχει ως μοναδικό κριτήριο την αύξηση της κερδοφορίας. Κρίνει ως περισσότερο σημαντικό την επιβράβευση της εταιρείας, τη λειτουργικότητά της ως μιας υγιούς μονάδας μέσα σ΄ένα περιβάλλον που βάζει σε δοκιμασία κάθε επιχείρηση.

Τρίτο πεδίο, είναι οι Συνεργάτες της IASIS PHARMA. Για τον πολύ κόσμο είναι οι προμηθευτές και οι έμποροι. Για εμάς όμως είναι τούτο ακριβώς: οι συνεργάτες. Οι άνθρωποι αυτοί αισθάνονται μαζί μας ασφαλείς και βέβαιοι ότι όσο μας βοηθούν να διατηρούμε την ποιότητα των φαρμάκων μας υψηλά, όσο βοηθούν να βρίσκονται τα φάρμακα στη διάθεση καθενός που τα χρειάζεται, στα νοσοκομεία και τα φαρμακεία, η εκτίμησή μας σ΄ αυτούς είναι απαρασάλευτη και η συνέπειά μας δεδομένη.

Τέταρτο πεδίο, είναι ο Κοινωνικός Ιστός μέσα στον οποίο λειτουργεί η IASIS PHARMA. Συνήθως εδώ εννοούμε τη φροντίδα για το περιβάλλον, διότι το θέμα είναι υψίστης σημασίας. Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Η στήριξη σε πρόσωπα και προγράμματα που προωθούν τον πολιτισμό της πατρίδας μας, είναι για εμάς αυτονόητη. Η Διοίκηση δεν κρίνει σκόπιμο να ανακοινώνει τη συμπαράστασή της διότι δεν θέλει να τη χρησιμοποιεί ως διαφήμισή της. Αξίζει όμως να αναφέρουμε ότι η εκτίμηση που μας δείχνουν οι δημιουργοί ιδιαίτερης προσφοράς μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε.

company-poioi_eimaste

company-poioi_eimaste

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η IASIS PHARMA είναι το αποτέλεσμα της συνένωσης δύο διακριτών εταιρειών, με διαφορετικά αλλά συμπληρωματικά χαρακτηριστικά:

• Αφενός, η Chemipharma Pachis ΕΠΕ ιδρύθηκε ως εμπορική φαρμακευτική εταιρεία το 1996 από το χημικό Δρ. Κωνσταντίνο Σ. Παχή. Σε σύντομο χρονικό διάστημα κατόρθωσε να εδραιωθεί στο δύσκολο και εξαιρετικά ανταγωνιστικό χώρο του φαρμάκου, καθιερώνοντας υψηλά πρότυπα ποιότητας και δεοντολογίας, αλλά και παρουσιάζοντας αξιόλογες επιδόσεις.

• Η Farmanic ΕΠΕ από την άλλη πλευρά, ήταν μία παραδοσιακή ελληνική φαρμακευτική εταιρεία, που ιδρύθηκε στη δεκαετία του 1960 και που μετεξελίχθηκε στη σύγχρονη φαρμακοβιομηχανία Farmanic ABEE το 1985. Διέθετε καλή παραγωγική και εμπορική υποδομή, υγιείς οικονομικές βάσεις και άριστη φήμη στη φαρμακευτική αγορά, χάρη στην αξιοπιστία και την ποιότητα των προϊόντων που παρήγαγε και διακινούσε.

• Το 2004 η Chemipharma-Pachis Ltd εξαγόρασε την Farmanic, δημιουργώντας μία νέα εταιρεία, τη Farmanic-Chemipharma ABEE. Χάρη στον ενθουσιασμό και τη σκληρή εργασία όλου του προσωπικού επιτεύχθηκε η ταχύτατη αφομοίωση των δύο εταιρειών και σύντομα άρχισε η ανοδική πορεία της νέας εταιρείας προς τους φιλόδοξους στόχους της.

• Το 2009 η Farmanic-Chemipharma ABEE μετονομάστηκε σε IASIS PHARMA, ονομασία με την οποία ήδη από το 1998 δραστηριοποιούταν εκτός Ελλάδος.

• Το 2010 η IASIS PHARMA, αναγνωρίζοντας το μεγάλο δυναμικό ανάπτυξης που χαρακτηρίζει αφενός την αγορά των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμακευτικών Προϊόντων και αφετέρου των Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων (Medical Devices και OTC – Consumer Health Care), εξαγοράζει τη pharma Q· μία σύγχρονη και δυναμικά αναπτυσσόμενη φαρμακευτική εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2008 με στόχο να καλύψει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του Έλληνα Επαγγελματία Υγείας – ιατρού και φαρμακοποιού. Στόχος είναι η προσφορά καινοτόμων θεραπευτικών λύσεων και η παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων που διατίθενται αποκλειστικά μέσω φαρμακείου.

• Το 2016 ξεκινά η αυτόνομη πορεία της IASIS PHARMA στην Κύπρο, με την ίδρυση της IASIS PHARMA CYPRUS. Ιατροί, φαρμακοποιοί και ασθενείς, βρήκαν στην IASIS PHARMA CYPRUS έναν αποτελεσματικό και αξιόπιστο σύμμαχο στη μάχη τους για το αγαθό της Υγείας.

• Το 2018 ιδρύεται στην Καλλιμασιά της Χίου το Πρότυπο Κέντρο Έρευνας Εφαρμογών Μαστίχας Χίου, ως κοινοπραξία με σημαντική συμμετοχή της IASIS PHARMA. Στόχος του Κέντρου είναι να γεφυρώσει την ακαδημαϊκή γνώση με τις ανάγκες της βιομηχανικής παραγωγής και να παραχθούν έτσι καινοτόμα προϊόντα με βάση τη Μαστίχα Χίου. Πρόκειται για ένα Κέντρο Έρευνας με προδιαγραφές φαρμακοβιομηχανίας, προκειμένου να αναδειχτεί το εύρος των θεραπευτικών και ευεργετικών δράσεων της μαστίχας Χίου στον ανθρώπινο οργανισμό.

• Το 2019 ξεκινά η εμπορική παραγωγή στις νέες, υπερσύγχρονες Παραγωγικές Εγκαταστάσεις της IASIS PHARMA που λειτουργούν ταυτόχρονα με τη μονάδα παραγωγής του Καματερού. Το νέο, έκτασης 45.000m2 ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή του Κορωπίου και αγοράστηκε το 2016 με σκοπό να ανεγερθούν νέες Παραγωγικές Εγκαταστάσεις, Κέντρο Διανομής Προϊόντων καθώς επίσης και Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης, που ολοκληρώθηκε και λειτουργεί από το 2022.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ

• Σε καθημερινή βάση, η Διοίκηση της IASIS PHARMA σχεδιάζει και υλοποιεί τις επιχειρηματικές της κινήσεις, με κριτήρια από τον εταιρικό της πολιτισμό και χωρίς προσπάθειες εντυπωσιασμού.

• Έχοντας δημιουργήσει ένα «υγιές επιχειρηματικό κύτταρο», η Διοίκηση κατευθύνει την επιχείρηση με μεθοδικότητα ώστε να ανταποκρίνεται δυναμικά στις νέες προκλήσεις, αξιολογώντας και στη συνέχεια αξιοποιώντας τις νέες τάσεις και ευκαιρίες που παρουσιάζονται εμπρός της, συνδυάζοντας αρμονικά τη δημιουργικότητα των ανθρώπων της με την τεχνογνωσία και εμπειρία που έχει αποκτηθεί στους τομείς δραστηριότητάς της.

• Το εξαιρετικό εργασιακό της κλίμα, το οποίο στηρίζεται στο σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, καθώς και η καθημερινή φροντίδα της επιχείρησης για την προστασία και ασφάλεια όλων των εργαζομένων, αποτελούν επίσης μέρος της αποστολής μας.

• Οι ευγενείς φιλοδοξίες μας είναι να προσφέρουμε άριστης ποιότητας και καινοτομίας φάρμακα – προϊόντα προς όφελος των ασθενών – χρηστών, θέτοντας στόχο την κορυφή της πυραμίδας της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και αντιπροσωπεύοντας επάξια την ελληνική φαρμακοβιομηχανία σε διεθνές επίπεδο.

company-poioi_eimaste

company-poioi_eimaste

ΟΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΙ

• Να επεκτείνουμε την παρουσία μας σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική, προωθώντας το όνομα της IASIS PHARMA και εκπροσωπώντας ταυτόχρονα επάξια την ελληνική ταυτότητά μας.

• Να αυξάνουμε διαρκώς το χαρτοφυλάκιο των φαρμακευτικών, medical devices και OTC προϊόντων μας.

• Να δραστηριοποιηθούμε επενδύοντας στο χώρο της βιοτεχνολογίας, καθώς αναγνωρίζουμε τη σπουδαιότητά της τόσο στην πρόληψη, όσο και στη θεραπεία των ασθενειών.

• Συνδυάζοντας την παράδοση με την καινοτομία, την εμπειρία με το όραμα, η IASIS PHARMA με την υποδειγματική της πορεία αποτελεί ήδη σημείο αναφοράς στην ελληνική φαρμακευτική πραγματικότητα, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία ενός καλύτερου και υγιέστερου κόσμου.

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ - R&D

• Το εργοστάσιο παραγωγής φαρμακευτικών μορφών της IASIS PHARMA είναι σε λειτουργία από το 1985 έως σήμερα, στην περιοχή του Καματερού Αττικής. Λειτουργεί κάτω από τα πλέον αυστηρά και σύγχρονα πρότυπα παραγωγής cGMP, cGLP, ενώ είναι πιστοποιημένη από την Bureau Veritas με ISO 9001:2014 (Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας). H μονάδα διαθέτει άδεια λειτουργίας από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), ενώ έχει επιθεωρηθεί και από Οργανισμούς Φαρμάκων άλλων χωρών.

• Η πρώτη ανακαίνιση των παραγωγικών χώρων έγινε το 1998. Ανακαινίστηκαν πλήρως την περίοδο 2007-2009, έτσι ώστε να εναρμονιστούν με τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

• Το 2012 υλοποιήθηκε μία ακόμη επέκταση, με τη νέα αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής και συσκευασίας αναβραζόντων δισκίων.

• Το 2019 ξεκίνησε η εμπορική παραγωγή στις νέες, υπερσύγχρονες Παραγωγικές Εγκαταστάσεις της IASIS PHARMA που λειτουργούν με τα αυστηρότερα cGMPs και cGLPs, ταυτόχρονα με τη μονάδα παραγωγής του Καματερού. Το νέο, έκτασης 45.000m2 ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή του Κορωπίου και αγοράστηκε το 2016, με σκοπό να ανεγερθούν νέες Παραγωγικές Εγκαταστάσεις, Κέντρο Διανομής Προϊόντων καθώς επίσης και Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης:
– Πρώτη Μονάδα: αναβράζοντα δισκία Pharma Grade
– Δεύτερη Μονάδα: κάψουλες, δισκία και φακελίσκοι
– Τρίτη Μονάδα: υγρά / σιρόπια / εναιωρήματα /ρινικά sprays / κρέμες/ αλοιφές / γέλες

• Η μακρόχρονη εμπειρία και παράδοση στην παραγωγική διαδικασία και ανάπτυξη φαρμακευτικών προϊόντων, καθώς επίσης και το αξιοσημείωτο επίπεδο παραγωγικότητας, σε συνδυασμό με τον απόλυτο προσανατολισμό της επιχείρησης προς Συστήματα Ολικής Διαχείρισης Ποιότητας, διασφαλίζουν την παραγωγή ιδιοσκευασμάτων υψηλής ποιότητας και ασφάλειας.
Οι φαρμακευτικές μορφές που παράγονται στους χώρους παραγωγής της IASIS PHARMA είναι:
√ Απλά και επικαλυμμένα δισκία άμεσης δισκιοποίησης
√ Απλά και επικαλυμμένα δισκία
√ Διπλοπύρηνα δισκία
√ Αναβράζοντα δισκία
√ Γέμισμα καψουλών (κόνεις, μικροσφαιρίδια)
√ Κόνεις εσωτερικής και εξωτερικής χρήσης
√ Κόνεις σε φακελίδια
√ Κρέμες, αλοιφές, γαλακτώματα και γέλες
√ Σιρόπια, πόσιμες σταγόνες, διαλύματα και εναιωρήματα εσωτερικής χρήσης
√ Διαλύματα εξωτερικής χρήσης
√ Ρινικά εκνεφώματα
√ Καλλυντικές κρέμες, υγρά σαπούνια, σαμπουάν, αντισηπτικές γέλες
√ Συσκευασία σε: blister, φακελίδια, σωληνάρια, μπουκάλια, φιαλίδια με όλους τους τύπους κλεισίματος αντλίας, σπρέι, πώμα.

Η Έρευνα και Ανάπτυξη αποτελεί στρατηγικό στόχο για την ανάπτυξη της IASIS PHARMA

• Βασική δραστηριότητα είναι η ανάπτυξη φαρμάκων και εν γένει φαρμακευτικών ειδών, τόσο μέσω νέων φαρμακοτεχνικών μορφών, όσο και μέσω νέων τρόπων χορήγησης των προϊόντων, θέμα για το οποίο υπάρχει και η σχετική άδεια δυνατότητας από τον ΕΟΦ.
• Για την επίτευξη των στόχων της, η IASIS PHARMA επενδύει συστηματικά σε εξειδικευμένο επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό, σε αναβάθμιση του τεχνολογικού της εξοπλισμού, αλλά και στον εκσυγχρονισμό των κτιριακών της εγκαταστάσεων.

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Το όραμά μας για έναν υγιέστερο κόσμο δεν περιορίζεται μόνο στην ατομική υγεία. Επιδιώκουμε έναν κόσμο υγιέστερο και σε επίπεδο κοινωνικό, περιβαλλοντικό και πολιτισμικό.

Έχοντας επίγνωση της ιδιαίτερα δύσκολης ελληνικής πραγματικότητας των τελευταίων ετών, καθώς σαν αμιγώς ελληνική εταιρεία τη βιώνουμε εξίσου, στηρίζουμε έμπρακτα ενέργειες προς όφελος της κοινωνίας, του περιβάλλοντος αλλά και του σπουδαίου μας ελληνικού πολιτισμού.

Η στήριξη σε πρόσωπα και οργανισμούς ιδιαίτερης προσφοράς δεν κοινοποιείται αναλυτικά· γίνεται χωρίς διαφημιστικές κορώνες και χωρίς καμία διάθεση αυτοπροβολής, καθώς είναι απλώς καθήκον μας.