ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η φαρμακευτική εταιρεία IASIS PHARMA έχει τέσσερα πεδία στα οποία δίνει καθημερινά τη μάχη για την επιτυχία.

• Πρώτο πεδίο είναι οι Άνθρωποι που αφήνονται στα χέρια της: οι ασθενείς και οι δικοί τους, αυτοί στους οποίους απευθύνονται τα προϊόντα της. Και μαζί τους οι ιατροί και οι φαρμακοποιοί που εμπιστεύονται τα φάρμακα μας. Με τους ανθρώπους αυτούς, η IASIS PHARMA δίνει καθημερινά μάχη για να κερδίζει την εμπιστοσύνη τους και να τη δικαιώνει. Αυτό μπορεί να επιτυγχάνεται μόνο με ένα τρόπο: κάθε προϊόν μας θεραπεύει, ανακουφίζει, δηλ με άλλα λόγια ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτό που δηλώνει.

• Για την καθημερινή δικαίωση της εμπιστοσύνης, στην IASIS PHARMA, δε μας αρκεί η εφαρμογή των νόμων αλλά και ο κώδικας δεοντολογίας που τηρείται αταλάντευτα, ένας κώδικας που θεμελιώνεται πάνω στο ακέραιο αίσθημα ευθύνης προς τον ιατρό, τον ασθενή, αλλά και τους οικείους του που αγωνιούν για την υγεία του. Ο κώδικας δεοντολογίας μας δεν είναι απλά ένα χαρτί με κάποιες οδηγίες. Είναι προϊόν μακροχρόνιας εταιρικής κουλτούρας και επιχειρησιακής λειτουργίας, που έχουν υιοθετήσει και ενστερνιστεί όλοι οι εργαζόμενοι στην IASIS PHARMA, ανεξαρτήτως θέσης και επιπέδου.

• Δεύτερο πεδίο είναι οι Εργαζόμενοι στην IASIS PHARMA. Η Διοίκηση είναι υποχρεωμένη να σκέφτεται το μέλλον της εταιρείας, έτσι ώστε ο εργαζόμενος να την αισθάνεται ως «ομπρέλα προστασίας», όσο αυτός λειτουργεί με κριτήριο την υπευθυνότητα. Η Διοίκηση δεν έχει και δεν θέλει να έχει ως μοναδικό κριτήριο την αύξηση της κερδοφορίας. Κρίνει ως περισσότερο σημαντικό την επιβράβευση της εταιρείας, τη λειτουργικότητά της ως μιας υγιούς μονάδας μέσα σ΄ένα περιβάλλον που βάζει σε δοκιμασία κάθε επιχείρηση.

• Τρίτο πεδίο, είναι οι Συνεργάτες. Για τον πολύ κόσμο είναι οι προμηθευτές και οι έμποροι. Για εμάς όμως είναι τούτο ακριβώς: οι συνεργάτες. Οι άνθρωποι αυτοί αισθάνονται μαζί μας ασφαλείς και βέβαιοι ότι όσο μας βοηθούν να διατηρούμε την ποιότητα των φαρμάκων μας υψηλά, όσο βοηθούν να βρίσκονται τα φάρμακα στη διάθεση καθενός που τα χρειάζεται, στα νοσοκομεία και τα φαρμακεία, η εκτίμησή μας σ΄ αυτούς είναι απαρασάλευτη και η συνέπειά μας δεδομένη.

• Τέταρτο πεδίο, είναι ο Κοινωνικός Ιστός μέσα στον οποίο λειτουργεί η IASIS PHARMA. Συνήθως εδώ εννοούμε τη φροντίδα για το περιβάλλον διότι το θέμα είναι υψίστης σημασίας. Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Η στήριξη σε πρόσωπα και προγράμματα που προωθούν τον πολιτισμό της πατρίδας μας, είναι αυτονόητη. Η Διοίκηση δεν κρίνει σκόπιμο να ανακοινώνει τη συμπαράστασή της διότι δεν θέλει να τη χρησιμοποιεί ως διαφήμισή της. Αξίζει όμως να αναφέρουμε ότι η εκτίμηση που μας δείχνουν οι δημιουργοί ιδιαίτερης προσφοράς μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε.

company-poioi_eimaste

company-poioi_eimaste

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

• Η IASIS Pharmaceuticals Hellas ABEE με διακριτικό τίτλο IASIS PHARMA είναι μια αμιγώς ελληνική φαρμακοβιομηχανία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή, έρευνα και ανάπτυξη, εισαγωγή και εμπορία φαρμάκων, φαρμακευτικών ειδών, και καλλυντικών προϊόντων. Είναι το αποτέλεσμα της συνένωσης δύο διακριτών εταιρειών με διαφορετικά αλλά συμπληρωματικά χαρακτηριστικά.

• Η Chemipharma Pachis ΕΠΕ ιδρύθηκε ως εμπορική φαρμακευτική εταιρεία το 1996 από το χημικό Δρ. Κωνσταντίνο Σ. Παχή και κατόρθωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα, να εδραιωθεί στο δύσκολο και εξαιρετικά ανταγωνιστικό χώρο του φαρμάκου καθιερώνοντας υψηλά πρότυπα ποιότητας και δεοντολογίας, αλλά και να παρουσιάσει αξιόλογες επιδόσεις στη σύντομη λειτουργία της.

• Η Farmanic ΕΠΕ από την άλλη πλευρά, ήταν μία παραδοσιακή ελληνική φαρμακευτική εταιρεία που ιδρύθηκε στη δεκαετία του 1960 και που μετεξελίχθηκε στη σύγχρονη φαρμακοβιομηχανία Farmanic ABEE το 1985. Διέθετε μια καλή παραγωγική και εμπορική υποδομή, υγιείς οικονομικές βάσεις και άριστη φήμη στη φαρμακευτική αγορά χάρη στην αξιοπιστία και την ποιότητα των προϊόντων που παρήγαγε και διακινούσε.

• Το Νοέμβριο του 2004 η Chemipharma-Pachis Ltd εξαγόρασε την Farmanic δημιουργώντας μια νέα εταιρεία τη Farmanic-Chemipharma ABEE. Χάρη στον ενθουσιασμό και τη σκληρή εργασία όλου του προσωπικού επιτεύχθηκε η ταχύτατη αφομοίωση των δύο εταιρειών και σύντομα άρχισε η ανοδική πορεία της νέας εταιρείας προς τους φιλόδοξους στόχους της.

• Το Νοέμβριο του 2009 η Farmanic-Chemipharma ABEE μετονομάστηκε σε IASIS PHARMA, ονομασία με την οποία ήδη από το 1998 δραστηριοποιούταν εκτός Ελλάδος.

• Το 2010 η IASIS PHARMA αναγνωρίζοντας το μεγάλο δυναμικό ανάπτυξης που χαρακτηρίζει την αγορά αφ’ ενός των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμακευτικών Προϊόντων και αφ’ ετέρου των Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων (Medical Devices και OTC – Consumer Health Care) εξαγοράζει την Pharma Q μία σύγχρονη και δυναμικά αναπτυσσόμενη φαρμακευτική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2008 με στόχο να καλύψει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του Έλληνα Επαγγελματία Υγείας – ιατρού και φαρμακοποιού. Στόχος είναι η προσφορά καινοτόμων θεραπευτικών λύσεων και η παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων που διατίθενται αποκλειστικά μέσω φαρμακείου.

• Η μονάδα παραγωγής της IASIS PHARMA βρίσκεται στο Καματερό Αττικής και λειτουργεί κάτω από τα πλέον αυστηρά καισύγχρονα πρότυπα παραγωγής cGMP, cGLP, ενώ είναι πιστοποιημένη από την Bureau Veritas με ISO 9001:2014 (Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας). H μονάδα διαθέτει άδεια λειτουργίας από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) και έχει επιθεωρηθεί και από Οργανισμούς Φαρμάκων άλλων χωρών.

• Το 2016 η IASIS PHARMA προχώρησε στην αγορά ακινήτου στην Αττική με σκοπό να ανεγείρει νέες Παραγωγικές Εγκαταστάσεις, Κέντρο Διανομής Προϊόντων καθώς επίσης και Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ

•Η Διοίκηση της IASIS PHARMA σε καθημερινή βάση σχεδιάζει και υλοποιεί με κριτήρια από τον εταιρικό της πολιτισμό και χωρίς προσπάθειες εντυπωσιασμού, τις επιχειρηματικές της κινήσεις.

•Έχοντας δημιουργήσει ένα «υγιές επιχειρηματικό κύτταρο», η Διοίκηση κατευθύνει την επιχείρηση με μεθοδικότητα ώστε να ανταποκρίνεται δυναμικά στις νέες προκλήσεις αξιολογώντας και στη συνέχεια αξιοποιώντας τις νέες τάσεις και ευκαιρίες που παρουσιάζονται εμπρός της, συνδυάζοντας αρμονικά τη δημιουργικότητα των ανθρώπων της με την τεχνογνωσία και εμπειρία που έχει αποκτηθεί στους τομείς δραστηριότητας της.

•Το εξαιρετικό εργασιακό της κλίμα το οποίο στηρίζεται στο σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και η καθημερινή φροντίδα της επιχείρησης για την προστασία και ασφάλεια όλων των εργαζομένων, αποτελούν επίσης μέρος της αποστολής μας.

•Οι ευγενείς φιλοδοξίες μας είναι να προσφέρουμε άριστης ποιότητας και καινοτομίας φάρμακα – προϊόντα προς όφελος των ασθενών – χρηστών, θέτοντας στόχο την κορυφή της πυραμίδας της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και αντιπροσωπεύοντας επαξίως την ελληνική φαρμακοβιομηχανία σε διεθνές επίπεδο.

company-poioi_eimaste

company-poioi_eimaste

ΟΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΙ

• Να επεκτείνουμε τη παρουσία μας σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική προωθώντας το όνομα της εταιρείας μας IASIS PHARMA, εκπροσωπώντας ταυτόχρονα επάξια την Ελληνική ταυτότητα μας.

• Να αυξάνουμε διαρκώς το χαρτοφυλάκιο των φαρμακευτικών, medical devices και OTC προϊόντων μας.

• Να δραστηριοποιηθούμε επενδύοντας στο χώρο της βιοτεχνολογίας αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της, τόσο στην πρόληψη όσο και στη θεραπεία των ασθενειών.

• Συνδυάζοντας την παράδοση με την καινοτομία, την εμπειρία με το όραμα, η IASIS PHARMA με την υποδειγματική της πορεία αποτελεί ήδη σημείο αναφοράς στην ελληνική φαρμακευτική πραγματικότητα, συμβάλλοντας έτσι στην δημιουργία ενός καλύτερου και υγιέστερου κόσμου.

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ - R&D

• Το εργοστάσιο παραγωγής φαρμακευτικών μορφών της IASIS PHARMA είναι σε λειτουργία από το 1985 έως σήμερα στην περιοχή του Καματερού Αττικής.

• Η πρώτη ανακαίνιση των παραγωγικών χώρων έγινε το 1998 και έκτοτε ανακαινίσθηκε πλήρως την περίοδο 2007-2009 έτσι ώστε να εναρμονιστεί με τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

• Το 2012 υλοποιείται μία ακόμη επέκταση με τη νέα αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής και συσκευασίας αναβραζόντων δισκίων.

• Η μακρόχρονη εμπειρία και παράδοση στην παραγωγική διαδικασία και ανάπτυξη φαρμακευτικών προϊόντων καθώς επίσης το αξιοσημείωτο επίπεδο παραγωγικότητας σε συνδυασμό με τον απόλυτο προσανατολισμό της επιχείρησης προς Συστήματα Ολικής Διαχείρισης Ποιότητας, διασφαλίζουν την παραγωγή ιδιοσκευασμάτων υψηλής ποιότητας και ασφάλειας.

• Οι φαρμακευτικές μορφές που παράγονται στους χώρους παραγωγής της IASIS PHARMA είναι:

√ Απλά και επικαλυμμένα δισκία άμεσης δισκιοποίησης
√ Απλά και επικαλυμμένα δισκία
√ Διπλοπύρηνα δισκία
√ Αναβράζοντα δισκία
√ Γέμισμα καψουλών (κόνεις, μικροσφαιρίδια)
√ Κόνεις εσωτερικής και εξωτερικής χρήσης
√ Κόνεις σε φακελίδια
√ Κρέμες, αλοιφές, γαλακτώματα και γέλες
√ Σιρόπια, πόσιμες σταγόνες, διαλύματα και εναιωρήματα εσωτερικής χρήσης
√ Διαλύματα εξωτερικής χρήσης
√ Ρινικά εκνεφώματα
√ Καλλυντικές κρέμες, υγρά σαπούνια, σαμπουάν, αντισηπτικές γέλες
√ Συσκευασία σε: blister, φακελίδια, σωληνάρια, μπουκάλια, φιαλίδια με όλους τους τύπους κλεισίματος αντλίας, σπρέι, πώμα.

• Η Έρευνα και Ανάπτυξη αποτελεί στρατηγικό στόχο για την ανάπτυξη της IASIS PHARMA.

• Βασική δραστηριότητα είναι η ανάπτυξη φαρμάκων και εν γένει φαρμακευτικών ειδών τόσο μέσω νέων φαρμακοτεχνικών μορφών όσο και μέσω νέων τρόπων χορηγήσεως των προϊόντων για το οποίο υπάρχει και η σχετική άδεια δυνατότητας από τον ΕΟΦ.

• Η IASIS PHARMA για την επίτευξη των στόχων της επενδύει συστηματικά σε εξειδικευμένο επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό, σε αναβάθμιση του τεχνολογικού της εξοπλισμού αλλά και στον εκσυγχρονισμό των κτιριακών της εγκαταστάσεων.