Ξενοδοχείο Royal Olympic
Αθήνα, 15-16/03/2019

Η ΙΑSIS PHARMA συμμετείχε με επιτυχία για άλλη μία χρονιά ως Χρυσός Χορηγός στο 24ο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΙΚΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΠΥΛΩΡΟΥ & ΛΟΙΠΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΤΟΥ ΠΕΠΤΙΚΟΥ, που έγινε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και διεξήχθη στο ξενοδοχείο Royal Olympic στις 15 & 16 Μαρτίου 2019.

Η ΙΑSIS PHARMA επιβεβαίωσε την ενεργή συμμετοχή της στο Συνέδριο με το μοναδικό φυσικό φαρμακευτικό ιδιοσκεύασμα: το Mastihatherapy® caps. Πρόκειται για κάψουλες των 350 mg κατά της λειτουργικής δυσπεψίας, με δραστική ουσία τη φυσική μαστίχα Χίου (Pistacia lentiscus var chia). Όπως ήταν αναμενόμενο, το ενδιαφέρον του ιατρικού κόσμου ήταν μεγάλο για αυτό το φάρμακο φυτικής προέλευσης (E.M.A. 2015). Η ιστορία του χρονολογείται από το 2.500 π.Χ., με πλήθος αναφορών από τα ιστορικά χρόνια αλλά και επιστημονική έρευνα που συνεχίζεται ακόμα, όπως η ανάπτυξη Αναλυτικών Μεθόδων για τον Ποιοτικό Προσδιορισμό των Δραστικών Συστατικών των Mastihatherapy® caps.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι παρευρισκόμενοι επαγγελματίες υγείας, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τη συμμετοχή της IASIS PHARMA στη δημιουργία του Πρότυπου Ερευνητικού Κέντρου για τη Μαστίχα Χίου (Καλλιμασιά Χίου) καθώς και για τις νέες υπερσύγχρονες Παραγωγικές Εγκαταστάσεις, Κέντρο Διανομής Προϊόντων και Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης της IASIS PHARMA.

Η Στρογγυλή Τράπεζα με τίτλο «Μαστίχα Χίου, Νεότερα Δεδομένα», που διοργάνωσε η ΙΑSIS PHARMA, προσέλκυσε πλήθος επαγγελματιών υγείας, που με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν τους ειδικούς ομιλητές σε θέματα όπως:

Η συστηματική φαρμακολογική μελέτη της Μαστίχας Χίου στην τελευταία δεκαετία από το Εργαστήριο Φαρμακογνωσίας – Φαρμακευτικής του Ε.Κ.Π.Α.(ομιλήτρια: Σ. Μητάκου, Φαρμακοποιός – Καθηγήτρια του Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων, Τμήμα Φαρμακευτικής Ε.Κ.Π.Α.),
Βιολογική αξιολόγηση της Μαστίχας Χίου σε κυτταρικά και in vivo πειραματικά μοντέλα, (ομιλητής: Ι. Τρουγκάκος, Αναπληρωτής Καθηγητής Βιολογίας Ζωικού Κυττάρου & Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας, Τμήμα Βιολογίας Ε.Κ.Π.Α.)
Μαστίχα Χίου: από τον χημικό προσδιορισμό των δραστικών συστατικών στην κλινική πράξη, (ομιλήτρια: Β. Κ. Παχή, Χημικός MSc, Υποψήφια Διδάκτωρ Φαρμακευτικού Τμήματος Ε.Κ.Π.Α.).

 

%ce%b5%ce%b5%ce%bc%ce%b5%cf%80-%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%b9%ce%bf%cf%83-19-photo-%ce%b4%ce%b5%ce%bb%cf%84%ce%b9%ce%bf%cf%85-%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85