Η IASIS PHARMA είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει δύο νέες προσθήκες στο portfolio των φαρμακευτικών προϊόντων της, τα Glucofree® & Glucoplus®.

mockups-design.commockups-design.com

Glucofree® & Glucoplus®, με δραστική ουσία την υδροχλωρική μετφορμίνη, ανήκουν στην ευρύτερη κατηγορία των από του στόματος χορηγούμενων υπογλυκαιμικών παραγόντων ή OHAs (Oral Hypoglycemic Agents).
Η μετφορμίνη έχει ως θεραπευτική ένδειξη τον Σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, ιδίως σε παχύσαρκους ασθενείς, όταν η επιβαλλόμενη δίαιτα και άσκηση δεν αρκούν για την αποκατάσταση της γλυκαιμικής ισορροπίας. Πρόκειται για ουσία με καταξιωμένη, πολυετή εφαρμογή και χαμηλό κόστος θεραπείας.

Στους ενήλικες, τα Glucofree® & Glucoplus® μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μονοθεραπεία, σε συνδυασμό με άλλους από του στόματος αντιδιαβητικούς παράγοντες ή με ινσουλίνη. Σε παιδιά (>10 ετών) και εφήβους μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως μονοθεραπεία ή σε συνδυασμό με ινσουλίνη.

Η μετφορμίνη διαθέτει αντιυπεργλυκαιμικές ενέργειες, μειώνοντας τόσο τη βασική όσο και τη μεταγευματική γλυκόζη του πλάσματος. Δεν διεγείρει την έγκριση ινσουλίνης και κατά συνέπεια δεν δημιουργεί υπογλυκαιμίες. Επίσης, όταν χορηγείται ως μονοθεραπεία, συνδέεται είτε με τη σταθερότητα του βάρους, είτε με τη μέτρια απώλεια βάρους. Τέλος, ανεξάρτητα από τη δράση της στη γλυκαιμία, η μετφορμίνη έχει ευνοϊκές επιδράσεις στο μεταβολισμό των λιπιδίων, καθώς μειώνει την ολική χοληστερόλη, τη χοληστερόλη LDL και τα επίπεδα τριγλυκεριδίων.

Το Glucofree® διατίθεται στην φαρμακευτική αγορά σε επικαλυμμένο με λεπτό υμένιο δισκίο των 850mg υδροχλωρικής μετφορμίνης, στη μοναδική συσκευασία των 60 f.c. tabs.

Το Glucoplus® κυκλοφορεί σε επικαλυμμένο με λεπτό υμένιο δισκίο των 1000mg υδροχλωρικής μετφορμίνης σε συσκευασία των 30 f.c. tabs.