Λέσχη Φιλίας Αμπελόκηπων, Αθήνα,
20-21/05/2019

H IASIS PHARMA, με το Αίσθημα Κοινωνικής Ευθύνης και Προσφοράς στον ιατρικό κόσμο και τους ασθενείς να αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες λειτουργίας της, συνεργάστηκε για ακόμα μία φορά με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», ώστε να υλοποιηθεί μεγάλη εκδήλωση Προληπτικού Ελέγχου Οστεοπόρωσης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Λέσχης Φιλίας Αμπελοκήπων του Δήμου Αθηναίων.
Το κοινό που συμμετείχε ενημερώθηκε για θέματα σκελετικής υγείας και την οστεοπόρωση, ενώ όσοι επιθυμούσαν υπεβλήθησαν σε μέτρηση οστικής μάζας από επαγγελματία υγείας.
metriseis_osteoporosi-300x200
Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» (osteocare.gr), είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO), ενώ διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής όπου και εδρεύει, το Ελληνικό Ίδρυμα Οστεοπόρωσης και την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών.

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1997 και αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο απευθύνεται στο κοινό και σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση γύρω από θέματα σκελετικής υγείας, διατροφής, άσκησης, ψυχολογίας, πρόληψης και άλλων.