Τα τελευταία περίπου 3 έτη έχει προκληθεί μία επιβλαβής σύγχυση στους επαγγελματίες υγείας, τους καταναλωτές και τους ασθενείς, οι οποίοι παραπλανούνται, συμπεραίνοντας ότι καταναλωτικά προϊόντα μίας άλλης εταιρείας (AOS IASIS HELLAS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε) προέρχονται από τη δική μας επιχείρηση, τη Φαρμακευτική Βιομηχανία IASIS PHARMA.

Από το 2018, η ως άνω εταιρεία χρησιμοποιούσε τη λεκτική ένδειξη/σήμα “IASIS” σε όλο το φάσμα της εμπορικής της δραστηριότητας και επικοινωνίας. Ωστόσο, από το 2009, η IASIS PHARMA έχει κατοχυρώσει την επωνυμία και το διακριτικό της τίτλο στο ΕΒΕΑ, στον ΕΟΦ, στον ΕΜΑ, καθώς και τα σήματά της στο Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης. Η λέξη “IASIS” προσδιορίζει ξεκάθαρα και κατοχυρωμένα την ταυτότητα της IASIS PHARMA και την προέλευση των προϊόντων της, ενώ έχει καθιερωθεί στο χώρο της υγείας.

Κατόπιν της Εξώδικης Δήλωσης-Διαμαρτυρίας-Πρόσκλησης της IASIS PHARMA προς την εν λόγω εταιρεία η οποία δεν ανταποκρίθηκε, ακολουθήθηκε η δικαστική οδός. Η Δικαιοσύνη καταδίκασε την εν λόγω εταιρεία, κάνοντας δεκτές αφενός την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων μας (απόφαση 2110/2019), αφετέρου την αγωγή μας (απόφαση 1367/2021) εναντίον της “AOS IASIS”. H εναγόμενη εταιρεία διατάχθηκε να αφαιρέσει το διακριτικό γνώρισμα “IASIS” από οπουδήποτε το χρησιμοποιούσε, όπως επιγραφές, προϊόντα, τηλεοπτικά κανάλια, κάθε Διαδικτυακό μέσο κ.ά., καθώς και να παύσει να διαθέτει στην αγορά προϊόντα με την ένδειξη “IASIS”, είτε από μόνη της είτε σε συνδυασμό με οποιαδήποτε άλλη λεκτική ή περιγραφική ένδειξη.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και για ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων, η εταιρεία μας IASIS PHARMA, δηλώνει ότι ουδέποτε είχε καμία ανάμιξη και σχέση με τα διαφημιζόμενα προϊόντα, που άλλωστε είναι εκτός του πυρήνα δραστηριοτήτων της.

Δυνάμει της δικαστικής απόφασης 1367/2021, το Δικαστήριο διέταξε τη δημοσίευση περιλήψεως της λεχθείσης αποφάσεως σε δύο (2) εκδιδόμενες στην Αθήνα εφημερίδες. Στις παρακάτω εικόνες, μπορείτε να δείτε τις αντίστοιχες δημοσιεύσεις στην Εφημερίδα των Συντακτών (26/7/2021, αρ. φύλλου 2564, σελ. 17)  και στον Ελεύθερο Τύπο (27/7/2021, αρ. φύλλου 3410, σελ. 23):

 efsyn_26-7-2021_iasis     eltypos_27-7-2021_iasis

Καλούμε όλους εσάς, επαγγελματίες υγείας και ευρύ καταναλωτικό κοινό, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τυχόν προϊόντα που προωθούνται ως “IASIS” στα ΜΜΕ ή στο Διαδίκτυο. Σε κάθε σας αμφιβολία, μπορείτε να βρείτε το πλήρες φάσμα των προϊόντων μας στην ενότητα «ΠΡΟΪΟΝΤΑ» του ιστοτόπου μας, ή επικοινωνώντας μαζί μας.