Η πανδημία που προκλήθηκε από τον κορονοϊό COVID-19, εκτός από την αναντικατάστατη απώλεια της ανθρώπινης ζωής, προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί κλυδωνισμούς στην οικονομία και την επιχειρηματικότητα. Παρόλα αυτά και υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες τέθηκαν στο πλευρό του ΕΣΥ, της Πολιτείας και των ασθενών. Η IASIS PHARMA συμμετείχε καίρια και καταλυτικά σε αυτή την προσπάθεια.

Πιο συγκεκριμένα, η IASIS PHARMA προχώρησε στις παρακάτω δράσεις:

Δωρεάν παραγωγή αντισηπτικών διαλυμάτων
Η ΠΕΦ μέσω των εταιρειών – μελών της, ανέλαβε τη δωρεάν παρασκευή αντισηπτικών διαλυμάτων για τα νοσοκομεία της χώρας.
H IASIS PHARMA παρέδωσε 28.700 lt αντισηπτικού διαλύματος στο Υπουργείο Υγείας. Η παραγωγή των αντισηπτικών διαλυμάτων πραγματοποιήθηκε στις νέες της παραγωγικές εγκαταστάσεις στο Κορωπί Αττικής, και πιο συγκεκριμένα στη νέα, υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής υγρών.

Δωρεά 40 κλινών ΜΕΘ υψηλής τεχνολογίας
Εταιρείες – μέλη της ΠΕΦ, ανάμεσά τους και η IASIS PHARMA, θωράκισαν τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων, δωρίζοντας 40 κλίνες ΜΕΘ υψηλής τεχνολογίας. Οι κλίνες είναι αμερικανικής κατασκευής και ο προηγμένος σχεδιασμός τους επιτρέπει την ευχερέστερη κίνηση των ασθενών, συμβάλλοντας στη μείωση του χρόνου νοσηλείας.

Δωρεά φαρμάκων και εξοπλισμού υγειονομικής προστασίας
Η ΠΕΦ με την αρωγή εταιρειών – μελών της, μεταξύ των οποίων και η IASIS PHARMA, προχώρησε σε δωρεές:
– φαρμάκων στα κοινωνικά φαρμακεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και σε 40 Δήμους σε όλη την Ελλάδα
– 60 monitors παρακολούθησης ασθενών σε ΜΕΘ του ΕΣΥ
– 500.000 μασκών προστασίας διαφόρων τύπων τύπου προς το ΕΣΥ, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης
– γαντιών, οξύμετρων, πιεσόμετρων και απολυμαντικού εξοπλισμού στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Αλεξάνδρα»
– προστατευτικού εξοπλισμού και ειδών φαρμακείου σε τοπικούς φορείς.

Επάρκεια φαρμάκων
Η IASIS PHARMA βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την ΠΕΦ, για τη διασφάλιση της επάρκειας των αναγκαίων φαρμάκων για τους ασθενείς. Καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας και μέχρι αυτή τη στιγμή, η εταιρεία δεν παρουσίασε καμία έλλειψη στην τροφοδοσία φαρμάκων.

Η IASIS PHARMA παραμένει σε εγρήγορση και θα προσφέρει οποιαδήποτε άλλη αρωγή χρειαστεί, προκειμένου να αποτελέσει παρελθόν όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα, γρήγορα και αποτελεσματικά αυτή η -πρωτοφανής στη σύγχρονη ιστορία- υγειονομική κρίση που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού COVID-19.