Αμφιθέατρο της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας,
Αθήνα, 6 – 7/11/2020

Η ΙΑSIS PHARMA, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσαρμοζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Covid-19 εποχής, συμμετείχε με επιτυχία ως Χρυσός Χορηγός στο «25ο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΙΚΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΠΥΛΩΡΟΥ & ΛΟΙΠΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΤΟΥ ΠΕΠΤΙΚΟΥ». Το Συνέδριο έγινε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας (Ε.Ε.Μ.Ε.Π.) και της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, ενώ διεξήχθη στο Αμφιθέατρο της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας στις 6 & 7 Νοεμβρίου 2020.

Η ΙΑSIS PHARMA επιβεβαίωσε την ενεργή συμμετοχή της με το μοναδικό Mastihatherapy® caps. Πρόκειται για κάψουλες με δραστική ουσία τη Φυσική Mαστίχα Χίου (Pistacia lentiscus L, resin 350 mg/cap) για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της Λειτουργικής Δυσπεψίας. Όπως ήταν αναμενόμενο, το ενδιαφέρον του ιατρικού κόσμου ήταν μεγάλο για αυτό το Φάρμακο Φυτικής Προέλευσης (αναγνωρισμένο από τον E.M.A. το 2015), με ιστορία που χρονολογείται από το 2500 π.Χ., πλήθος αναφορών από τα ιστορικά χρόνια αλλά και επιστημονική έρευνα που συνεχίζεται έως τις μέρες μας, όπως η ανάπτυξη Αναλυτικών Μεθόδων για τον Ποιοτικό Προσδιορισμό των Δραστικών Συστατικών των Mastihatherapy® caps.

Αξίζει να αναφερθεί ότι περισσότεροι από 500 επαγγελματίες του χώρου της υγείας, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδικτυακά την Στρογγυλή Τράπεζα με τίτλο «Μαστίχα Χίου» και να ενημερωθούν, μέσω προβολής video, σχετικά με τη συμμετοχή της IASIS PHARMA στη δημιουργία του Πρότυπου Ερευνητικού Κέντρου για τη Μαστίχα Χίου (Καλλιμασιά Χίου) καθώς και για τις νέες υπερσύγχρονες Παραγωγικές Εγκαταστάσεις, Κέντρο Διανομής Προϊόντων και Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης της IASIS PHARMA στο Κορωπί Αττικής.

Στη Στρογγυλή Τράπεζα της ΙΑSIS PHARMA με συντονιστές τους Δρ. Μ. Τζιβρά: (Ομότιμο Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, Παθολόγο – Γαστρεντερολόγο) & Δρ. Χ. Ζαβό: (Ειδικό Γαστρεντερολόγο – Ηπατολόγο, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), έμπειροι ομιλητές ανέπτυξαν τα εξής θέματα:

  • Αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της Μαστίχας Χίου (ομιλήτρια: Σ. Μητάκου, Φαρμακοποιός – Καθηγήτρια του Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων, Τμήμα Φαρμακευτικής Ε.Κ.Π.Α.), ● Μαστίχα Χίου, μια ρητίνη με μοναδικές ιδιότητες, (ομιλήτρια: Δρ. Μ. Χαλαμπαλάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Τομέα Φαρμακογνωσίας & Χημείας Φυσικών Προϊόντων, Τμήμα Φαρμακευτικής Ε.Κ.Π.Α.) ● Επίδραση της Μαστίχας Χίου στην βιοποικιλότητα της εντερικής χλωρίδας και κλινική σημασία, (ομιλητής: Δρ. Θ. Ροκκάς, Καθηγητής, Διευθυντής Γαστρεντερολογικής Κλινικής Νοσ. «Ερρίκος Ντυνάν»).

%ce%b6%ce%bf%ce%bf%ce%bc-7 %ce%b6%ce%bf%ce%bf%ce%bc-6
all-%ce%b5%ce%b5%ce%bc%ce%b5%cf%80-2 all-%ce%b5%ce%b5%ce%bc%ce%b5%cf%80-1