Καρπενήσι, 18 – 21/04/2024

Ξενοδοχείο Montana

Η ΙΑSIS PHARMA συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία για άλλη μία χρονιά στο 29ο  Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ελικοβακτηριδίου του Πυλωρού & Ανθρωπίνου Μικροβιώματος (ΕΜΕΛΑΜ), που έγινε υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ευρυτανίας και διεξήχθη στο ξενοδοχείο Montana στις 18 – 21/04/2024.

Η ΙΑSIS PHARMA παρουσίασε στους ειδικούς το μοναδικό φάρμακο φυτικής προέλευσης [E.M.A. 2015], το Mastiha var.Chia caps. Πρόκειται για κάψουλες κατά της λειτουργικής δυσπεψίας, με δραστική ουσία τη φυσική μαστίχα Χίου (Pistacia lentiscus var Chia), των 350mg/cap.

Η έλλειψη μονογραφίας για την ανάλυση των συστατικών της ρητίνης της μαστίχας Χίου, δημιούργησε ένα σοβαρό κενό τόσο στον έλεγχο της ποιότητας της ίδιας της δρόγης, όσο και των προϊόντων της.

Η Ανάπτυξη Αναλυτικών Μεθόδων για τον Ποιοτικό Προσδιορισμό των Δραστικών Συστατικών της μαστίχας Χίου, καθώς και τον ποσοτικό προσδιορισμό των κυριότερων συστατικών της, αποτελεί τη μόνη αξιόπιστη αναλυτική προσέγγιση για τον ποιοτικό της έλεγχο, καθώς επίσης και για την αντιμετώπιση των φαινομένων νοθείας. Τα παραπάνω αναπτύχθηκαν από το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της IASIS PHARMA, σε συνεργασία με τη Φαρμακευτική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Η IASIS PHARMA, διαθέτοντας την τεχνολογία και την τεχνογνωσία, προσφέρει Ανανεωμένα Στοιχεία, Σημαντικά Επιστημονικά Δεδομένα & Νεότερες Εξελίξεις που αφορούν αυτό το μοναδικό προϊόν, με ευρεία γκάμα ευεργετικών αλλά κυρίως θεραπευτικών ενδείξεων για τον άνθρωπο.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου η IASIS PHARMA, έλαβε μέρος και με Δορυφορική Διάλεξη, με θέμα: «Κλινικές Εφαρμογές της Mastiha var. Chia  στα Νοσήματα του Πεπτικού».

Πρόεδρος: Ιωάννης Κουντουράς, Ομ. Καθηγητής Γαστρεντερολογίας,  Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ., Θεσσαλονίκη.

Ομιλητής: Χρήστος Ζαβός, Γαστρεντερολόγος, Βιοκλινική Θεσσαλονίκης.

 

📹 Παρακολουθήστε την ομιλία του Δρ. Χρήστου Κων. Ζαβού σχετικά με τις κλινικές εφαρμογές της Μαστίχα Χίου, εδώ:

 

 

Καρπενήσι - ΕΜΕΛΑΜ