26.09.2023, Ξενοδοχείο Divani Caravel, Αθήνα

90 χρόνια συμπλήρωσε ο κλάδος της παραγωγής φαρμάκου στην Ελλάδα, από τη στιγμή της ίδρυσης, το 1933 ως Ένωση Φαρμακευτικών Εργαστηρίων η οποία μετεξελίχθηκε στην Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.).

Την Τρίτη, στις 26.09.23, σε μια λαμπρή επετειακή εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Divani Caravel» η Π.Ε.Φ. τίμησε τους ανθρώπους  που έβαλαν τα θεμέλια του κλάδου για το σημερινό οικοδόμημα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, τους πρωτεργάτες και ιδρυτές της που οι αξίες και το όραμα τους αποτελούν σήμερα πηγή έμπνευσης για τις νεότερες γενιές.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι θεμελιωτές της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας μεταξύ των οποίων και η  IASIS PHARMA (εξέλιξη-μετονομασία της Farmanic-Chemipharma).

Η Farmanic Ε.Π.Ε. μετεξελίχθηκε στην ακμαία φαρμακοβιομηχανία Farmanic A.B.E.E. από τον Κωνσταντίνο Γενεράκη το 1985.

Η Chemipharma Pachis Ε.Π.Ε. ιδρύθηκε ως φαρμακευτική εταιρεία το 1996 από τον χημικό Δρ. Κωνσταντίνο Σ. Παχή και σε σύντομο χρονικό διάστημα κατόρθωσε να εδραιωθεί στο δύσκολο και εξαιρετικά ανταγωνιστικό χώρο του φαρμάκου, καθιερώνοντας υψηλά πρότυπα ποιότητας και δεοντολογίας και παρουσιάζοντας αξιόλογες επιδόσεις.

Το 2004, η Chemipharma Pachis εξαγόρασε την Farmanic, δημιουργώντας μία νέα εταιρεία, τη Farmanic-Chemipharma A.B.E.E. που το 2009 μετονομάστηκε σε IASIS PHARMA.

Ο Ιδρυτής κος Κωνσταντίνος Σ. Παχής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της IASIS PHARMA, στο πλαίσιο της επετειακής εκδήλωσης της Π.Ε.Φ. με τίτλο «90 χρόνια Ελληνικό Φάρμακο» παρέλαβε τιμητική πλακέτα ως ένας εκ των  θεμελιωτών της σύγχρονης εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας και αναφέρθηκε στο όραμα του, έχοντας ήδη δημιουργήσει ένα «υγιές επιχειρηματικό κύτταρο», που με μεθοδικότητα αναπτύσσεται και ανταποκρίνεται στις νέες προκλήσεις, αξιοποιώντας τις νέες τάσεις και ευκαιρίες, ενώ ταυτόχρονα συνδυάζει αρμονικά τη δημιουργικότητα των ανθρώπων με την τεχνογνωσία και την εμπειρία.

Στην ομιλία του ο κος Κωνσταντίνος Σ. Παχής έκανε ειδική μνεία στους ηγήτορες της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας που «έβαλαν θεμέλια γερά και έριξαν ρίζες βαθιές απ’ τις οποίες κάρπισαν άνθη εξαίσια: η σύγχρονη Ελληνική φαρμακοβιομηχανία», αλλά αναφέρθηκε και στα σημερινά δεδομένα της IASIS PHARMA με τα δύο εργοστάσια, τις δύο θυγατρικές, το σύγχρονο Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης, εξαγωγική παρουσία σε 32 χώρες του εξωτερικού και πρόσφατα, το διαμάντι, το Κέντρο Έρευνας Μαστίχας Χίου, κοινοπραξία με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου στη Χίο.

Βράβευση

pef-speech-copy