Βάρη Αττικής,
13-14/06/2017

H IASIS PHARMA, κρατώντας ψηλά το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς στον ιατρικό κόσμο και τους ασθενείς, συνεργάστηκε με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» ώστε να υλοποιηθεί εκδήλωση στο Κ.Α.Π.Η. Βάρης. Κύριος στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπισή της. Όσοι επιθυμούσαν υπεβλήθησαν σε δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας από επαγγελματία υγείας.

metriseis_osteoporosi-300x200

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» (osteocare.gr), είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO).
Διατηρεί επίσης άριστη σχέση συνεργασίας με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής όπου και εδρεύει, το Ελληνικό Ίδρυμα Οστεοπόρωσης και την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών.

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1997 και αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο απευθύνεται στο κοινό, με κύριο στόχο την ενημέρωση γύρω από θέματα σκελετικής υγείας, διατροφής, άσκησης, ψυχολογίας, πρόληψης κ.ά.