ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΑΣ, ΓΟΥΔΗ, 31/03 – 01/4/2017

Η ΙΑSIS PHARMA συμμετείχε με επιτυχία για άλλη μία χρονιά ως Μέγας Χορηγός στο 22ο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΙΚΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΠΥΛΩΡΟΥ & ΛΟΙΠΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΤΟΥ ΠΕΠΤΙΚΟΥ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Ελικοβακτηριδίου του Πυλωρού (Ε.Ε.Μ.Ε.Π.) και διεξήχθη στο αμφιθέατρο Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής της Αθήνας, στου Γουδή από τις 31 Μαρτίου έως την 1 Απριλίου 2017.

Η ΙΑSIS PHARMA διοργάνωσε Δορυφορική Διάλεξη με τίτλο: «Μαστίχα Χίου: Από την Έρευνα σ΄ ένα Καινοτόμο Φάρμακο Φυσικής Προέλευσης», με ομιλητή τον καθηγητή του τομέα Φαρμακογνωσίας & Χημείας Φυσικών Προϊόντων του Τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κο Λέανδρο Σκαλτσούνη.

Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία του κου Σταύρου Σουγιουλτζή (Επ. Καθηγητή Παθολογικής Φυσιολογίας, Γαστρεντερολόγος), με θέμα: “Μαστίχα Χίου & Ελικοβακτηρίδιο του Πυλωρού: Προκαταρκτικά Κλινικά Δεδομένα”.
Ο κος Σουγιουλτζής παρουσίασε τα τελευταία δεδομένα της διπλά-τυφλής, ελεγχόμενης με εικονικό φάρμακο μελέτης Φάσης IV, για τη δράση της Μαστίχας Χίου με το mastihatherapy® caps 350mg στην εκρίζωση του Helicobacter pylori, η οποία έδειξε σημαντικά θετικά και ενθαρρυντικά αποτελέσματα όσον αφορά την προσθήκη mastihatherapy® caps στο σχήμα εκρίζωσης του Helicobacter Pylori.

Αξίζει να αναφερθεί και το μεγάλο ενδιαφέρον της ομιλίας του ειδικού γαστρεντερολόγου-ηπατολόγου Δρ. Χρ. Ζαβού στα πλαίσια Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα: «Έλεγχος της λοίμωξης στον γενικό πληθυσμό. Ομάδες – στόχοι», όπου αναφέρθηκε εκτός των άλλων στα στοιχεία της μελέτης: Dabos KJ., et al, Phytomedicine 2010,17:296-299, για την ενδεχομένως μεμονωμένη χρήση υψηλού δοσολογικού σχήματος Μαστίχας Χίου στο γενικό πληθυσμό νεαρής ηλικίας με Hp λοίμωξη και χωρίς συμπτώματα.

 

dsc02023-upload dsc02061-upload