Η περίοδος των θερινών διακοπών ολοκληρώθηκε, με αρκετές ιδιομορφίες φέτος λόγω του covid-19.

Σε συνέχεια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, μετά την δωρεάν παραγωγή και διάθεση 28.700lt αντισηπτικού διαλύματος, προσφορά στα νοσοκομεία της χώρας, και προκειμένου η επανένταξη όλων των μελών της στις θέσεις εργασίας να γίνει με απόλυτη ασφάλεια, η IASIS PHARMA προχώρησε σε στοχευμένες ενέργειες:

– Όλοι ανεξαιρέτως οι εργαζόμενοι της IASIS PHARMA πέρασαν από tests ανίχνευσης του κορονοϊού. Τα tests πραγματοποιήθηκαν μετά τη λήξη της άδειάς τους και αφού μεσολάβησε για τον καθένα περίοδος καραντίνας τουλάχιστον πέντε ημερών, ώστε να διασφαλιστεί η αξιοπιστία των αποτελεσμάτων. Πραγματοποιήθηκαν δε, σε ιδιωτική κλινική και με δαπάνη της εταιρείας. Όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά, με κάθε μέλος της IASIS PHARMA να επιστρέφει στη θέση του μόνο έπειτα από το αποτέλεσμα του covid test.

– Στις εισόδους τόσο των εγκαταστάσεων του εργοστασίου στο Καματερό, όσο και του εργοστασίου στο Κορωπί, πραγματοποιείται θερμομέτρηση και απολύμανση των χεριών σε όλους όσοι εισέρχονται.

– Στους χώρους παραγωγής πραγματοποιούνται συνεχείς έλεγχοι, ώστε να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα οι κανόνες ασφαλείας και υγιεινής, όπως τηρούνταν πάντοτε.

– Όλες οι συναντήσεις πραγματοποιούνται με τηλεδιασκέψεις.

– Τα μέλη της οικογένειας της IASIS PHARMA, διοικητικό προσωπικό, εργαζόμενοι στη βιομηχανία και ιατρικοί επισκέπτες, τηρούν τους κανόνες υγιεινής που έχουν θεσπιστεί ήδη από την αρχή της πανδημίας· τακτικό πλύσιμο και απολύμανση των χεριών στους σταθμούς αντισηψίας, καθώς και τήρηση αποστάσεων ασφαλείας.

– Σε όλους τους εργαζομένους της, η IASIS PHARMA χορηγεί τακτικά από την αρχή της πανδημίας δωρεάν αντισηπτικά διαλύματα που παράγονται στις εγκαταστάσεις της, καθώς και χειρουργικές μάσκες μίας χρήσης.

Τέλος, στην περίπτωση που κάποιος εμφανίσει πιθανά συμπτώματα, θα ακολουθηθεί ειδικό πρωτόκολλο αντιμετώπισης του περιστατικού, όπως έχει σχεδιαστεί από τη διοίκηση της IASIS PHARMA.

Αναμφίβολα, υπάρχει αρκετή απόσταση να διανυθεί ακόμη μέχρι την επιστημονική εξάλειψη του covid-19. Αυτή τη στιγμή, το καλύτερο μέσον για να διανυθεί αυτή η απόσταση είναι η πρόληψη. Πιστεύοντας σε αυτή την οπτική, η IASIS PHARMA λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και υγιεινής. Μειώνουμε τις πιθανότητες, μένουμε ασφαλείς.