ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ IASIS PHARMA ΣΤΟ 8o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ALZHEIMER & ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ

GRAND PALACE HOTEL, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ, 28/02-03/03/2013

Το Πανελλήνιο Ινστιτούτο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών διοργάνωσαν το 8ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών το οποίο θα διεξήχθεί στις 28 Φεβρουαρίου-3 Μαρτίου 2013, στη Θεσσαλονίκη (Grand Hotel Palace).

Το συνέδριο αποτέλεσε σημείο αποτύπωσης των εξελίξεων στο πεδίο της άνοιας, με σκοπό να φέρει σε επαφή επιστήμονες από όλο τον κόσμο και να επιτρέψει την ανταλλαγή εμπειριών με στόχο πάντα την ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας αλλά και όλων των ενδιαφερομένων για το σοβαρό ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα της άνοιας.

Όπως ήταν φυσικό η ΙΑSIS PHARMA ήταν αρωγός σε μία τέτοια προσπάθεια. Το ενδιαφέρον του ιατρικού κόσμου ήταν ζωηρό σε 3 από τα σημαντικότερα προίόντα της νευρολογικής γραμμής της εταιρείας στο Referan, τo Sopalamin και το Gabantin.

To Referan, aniracetam (σε μορφή tabs και sachets), αποτελεί πρωτότυπο σκεύασμα για την ήπια άνοια και βοηθά στη βελτίωση των συμπτωμάτων που αποδίδονται στην εγκεφαλική ατροφία των ηλικιωμένων και εκφράζονται με διανοητική έκπτωση και ανεπάρκεια των γνωστικών λειτουργιών.  To Sopalamin, αποτελεί συνδυασμό 3 βιταμινών (Β1612) σε μία εξελιγμένη φαρμακοτεχνική μορφή σε διπλοπύρηνα δισκία ενώ το Gabantin, gabapentin σε tabs, αποτελεί το πρώτο ουσιωδώς όμοιο φάρμακο gabapentin που κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά και αφορά τη συμπληρωματική θεραπεία των εστιακών επιληπτικών κρίσεων και τη θεραπεία του περιφερικού νευροπαθητικού πόνου.