ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΕΔΕΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ(ΑΠΘ), 19-20/09/2014

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer σε συνεργασία με το ίδρυμα Αγγελοπούλου, τα ερευνητικά προγράμματα ΑSPAD και ΕνΝΟΗΣΗΣ του ΑΠΘ και το Πανελλήνιο Ινστιτούτο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων διοργάνωσαν επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «Hθικά Διλήμματα και Νέες Τεχνολογίες στην Άνοια» η οποία διεξήχθεί στις 19 -20 Σεπτεμβρίου 2014, στη Θεσ/νίκη στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ.

Το συνέδριο αποτέλεσε σημείο αποτύπωσης των εξελίξεων στο πεδίο της άνοιας, με σκοπό να φέρει σε επαφή επιστήμονες από όλο τον κόσμο και να επιτρέψει την ανταλλαγή εμπειριών με στόχο πάντα την ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας αλλά και όλων των ενδιαφερομένων για το σοβαρό ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα της άνοιας.

Όπως ήταν φυσικό η ΙΑSIS PHARMA ήταν αρωγός σε μία τέτοια προσπάθεια. Το ενδιαφέρον του ιατρικού κόσμου ήταν ζωηρό σε 3 από τα σημαντικότερα προίόντα της νευρολογικής γραμμής της εταιρείας στο Referan, τo Venalxin και το Gabantin.

To Referan, aniracetam (σε μορφή tabs και sachets), αποτελεί πρωτότυπο σκεύασμα για την ήπια άνοια και βοηθά στη βελτίωση των συμπτωμάτων που αποδίδονται στην εγκεφαλική ατροφία των ηλικιωμένων και εκφράζονται με διανοητική έκπτωση και ανεπάρκεια των γνωστικών λειτουργιών.  To Venlaxin, venlafaxine έχει αντικαταθλιπτική δράση, αποτελεί ένα υβριδικό προϊόν σε μία εξελιγμένη φαρμακοτεχνική μορφή (prolonged tabs) ώστε να απελευθερώνει σταδιακά τη βενλαφαξίνη στον ανθρώπινο οργανισμό ενώ το μέγεθος του δισκίου διευκολύνει τη συμμόρφωση του ασθενούς. Το Gabantin, gabapentin, αποτελεί το πρώτο ουσιωδώς όμοιο φάρμακο gabapentin που κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά και συνταγογραφείται ως συμπληρωματική θεραπεία των εστιακών επιληπτικών κρίσεων και στη θεραπεία του περιφερικού νευροπαθητικού πόνου.