ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ», ΑΘΗΝΑ, 13-14/03/2015

Η ΙΑSIS PHARMA συμμετείχε με απόλυτη επιτυχία στο 20ο Ελληνικό Συνέδριο για το Ελικοβακτηρίδιο του Πυλωρού και λοιπών λοιμώξεων του πεπτικού που διεξήχθει στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», στις 13-14 Μαρτίου 2015 και διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης του Ελικοβακτηριδίου του Πυλωρού (ΕΕΜΕΠ).

Προσκεκλημένοι στο συνέδριο ήταν διακεκριμένοι στον τομέα τους ιατροί γαστρεντερολόγοι, αλλά και άλλοι εμπλεκόμενοι με την ειδικότητα όπως παθολόγοι, λοιμωξιολόγοι, βιοπαθολόγοι, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα προϊόντα της IASIS PHARMA που προσέλκυσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ιατρικής πλευράς ήταν τα mastihatherapy caps και το Raberen. Τα mastihatherapy caps αποτελούν μοναδικό φυσικό προϊόν κατά της λειτουργικής δυσπεψίας στην ελληνική αγορά με 100% φυσική μαστίχα Χίου σε μορφή κάψουλας των 350 mg. Το φυσικό αυτό φάρμακο έχει βαθιές ρίζες θεραπευτικής αξίας που χρονολογείται από το 2,500 π.Χ,. αλλά και επιστημονική έρευνα που συνεχίζεται έως τις μέρες μας. Τα mastihatherapy caps διατίθεται αποκλειστικά στα φαρμακεία σε κουτί των 30 καψουλών ή 90 καψουλών, από τη pharma Q, εταιρεία της ΙΑSIS PHARMA.

Το Raberen, rabeprazole tabs 20mg, αποτελεί το πρώτο ουσιωδώς όμοιο φάρμακο ραμπεπραζόλης που κυκλοφόρησε από ελληνική εταιρεία στην εγχώρια αγορά. Πρόκειται για φάρμακο για τη θεραπεία του πεπτικού έλκους και της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

Η IASIS PHARMA επιβεβαίωσε την ενεργή συμμετοχή της στη διοργάνωση εκτός από την έκθεση, αναλαμβάνοντας τόσο το catering της διημερίδας όσο και τη χρηματοδότηση του Α’ Βραβείου για την καλύτερη ελληνική ανακοίνωση με θέμα «Η βακτηριακή πρωτείνη CagA συμβάλλει στην επιθηλιακή προς μεσεγχυματική μετατροπή γαστρικών επιθηλιακών κυττάρων στη λοίμωξη με Η. pylori” που απονεμήθηκε στην κα Σουγλέρη Ι.Σ.  από το εργαστήριο ιατρικής μικροβιολογίας του ελληνικού ινστιτούτου Pasteur.