ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, 11/02/2015

Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, διοργανώθηκε με επιτυχία εκδήλωση της Pharma Q, εταιρείας της ΙΑSIS, για φαρμακοποιούς με θέμα «ΙΑΣΙΣ: Δια Χειρός Φαρμακοποιού». Οι ομιλίες, που κατά γενική ομολογία ήταν ενδιαφέρουσες, αφορούσαν δύο από τα σημαντικότερα προϊόντα της εταιρείας, τα mastihatherapy caps, κάψουλες των 350 mg με φυσική Μαστίχα Χίου, για τη λειτουργική δυσπεψία και το Licosil, το πρώτο και μοναδικό ελληνικό γενόσημο σιλδεναφίλης, για τη στυτική δυσλειτουργία.

Ο Δρ Χρ. Ζαβός, γαστρεντερολογός-ηπατολόγος,  ανέπτυξε τα οφέλη της χρήσης των mastihatherapy caps στη λειτουργική δυσπεψία, για την ανακούφιση των συμπτωμάτων όπως ο οπισθοστερνικός καύσος (καούρα), το στομαχικό άλγος, με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς εμφάνιση ανεπιθύμητων ενεργειών.

Ο Δρ Παν. Τσαρούχας, Παθολόγος – Διευθυντής Υπηρεσίας Ελέγχου Doping OAKA, Μέλος AntiDoping Committee  UEFA, ανέπτυξε με τη σειρά του τα συμπτώματα και την παθολογική βάση της στυτικής δυσλειτουργίας καθώς και τη θεραπευτική της αντιμετώπιση με τη χρήση φαρμάκων όπως της πλέον ευρέως γνωστής σιλδεναφίλης. Το ενδιαφέρον των φαρμακοποιών ήταν έντονο όπως φάνηκε και από τις ερωτήσεις που ακολούθησαν μετά το τέλος των ομιλιών.

Επιπλέον, όσοι παρευρέθησαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την έκθεση στο μουσείο με θέμα «ΙΑΣΙΣ: Yγεία, Νόσος, Θεραπεία από τον όμηρο στον Γαληνό». Ακολούθησε cocktail στο αίθριο του Μουσείο.