Tο Σάββατο 29 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Έρευνας της Μαστίχας Χίου (ΚΕΜ), στην Καλλιμασιά Χίου, παρουσία πλήθος προσκεκλημένων, δεκάδων μαστιχοπαραγωγών αλλά και εκπροσώπων από την ιατρική, φαρμακευτική, επιχειρηματική πολιτική και ακαδημαϊκή κοινότητα.

Το έργο αυτό, θα αποτελέσει αξιόπιστο φορέα που θα συντονίζει την ακαδημαϊκή συζήτηση και την επιστημονική έρευνα για τη μαστίχα. Ο προϋπολογισμός ξεκίνησε με 2,5 εκατ. ευρώ αλλά ξεπέρασε τα 3 εκατ. ευρώ, ενώ η κύρια κατασκευαστική περίοδος κράτησε 18 μήνες.

Ο κος Κωνσταντίνος Γανιάρης, Πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας Μαστίχας, ευχαρίστησε θερμά τους μετόχους του ΚΕΜ και συγκεκριμένα την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, τη MEDITERRA, την IASIS PHARMA HELLAS, τη PharmaQ και τη PHARMAGNOSE, για τη συμμετοχή τους στην εκπλήρωση του οράματος.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κος Κωνσταντίνος Παχής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της IASIS PHARMA HELLAS, σημείωσε ότι το ΚΕΜ αποτελεί σπάνιο παράδειγμα σύμπραξης πέντε διαφορετικών οργανισμών με συμπληρωματικούς σκοπούς και αποτελεί τη βάση της δημιουργίας μιας κιβωτού της γνώσης και της έρευνας, σε σχέση με τη φαρμακευτική διάσταση της μαστίχας Χίου.

«Φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα κέντρο διεθνούς εμβέλειας που θα αποτελέσει επιστημονικό κόμβο από τον οποίο θα προκύψουν σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία και τη χώρα» ανέφερε.

Η IASIS PHARMA HELLAS μέσω του Κέντρου Έρευνας για τη Μαστίχα, έχει στόχο να παράγει καινοτόμα προϊόντα, τα οποία θα δημιουργούν Υπεραξία & θα ανταποκρίνονται στις Ανάγκες της Αγοράς για Ευεργετικά για τον Ανθρώπινο Οργανισμό Σκευάσματα.

Για περισσότερες πληροφορίες και προβολή video, επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο στο κανάλι του peptiko.gr στο youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=fe80dv–S7I