14-04-2016_%ce%b3%ce%b9%ce%b1-exandas-1-800x450

01-02/04/2016

Στις 1-2 Απριλίου 2016 διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία η εναρκτήρια συνάντηση του ερευνητικού προγράμματος με το διακριτικό τίτλο “ΕΧΑΝDAS” του προγράμματος Marie Sklodowska Curie Actions (MSCA) με στόχο την αξιοποίηση των παραπροϊόντων των αρωματικών φυτών στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων φαρμακευτικών προϊόντων, όπως μεταξύ άλλων και της Μαστίχας Χίου. Η συγκεκριμένη εκδήλωση έλαβε μέρος στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου της Αθήνας «Κωστής Παλαμάς» ενώ ακολούθησε γεύμα το βράδυ στην «Αίγλη Ζαππείου». Την επόμενη μέρα οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τους χώρους των σύγχρονων εργαστηρίων του  Τομέα Φαρμακογνωσίας και
Χημείας Φυσικών Προϊόντων
του Φαρμακευτικού Τμήματος της Αθήνας υπό την καθοδήγηση του Επικ. Καθηγητή Νικ. Φωκιαλάκη και της συνεργάτιδος του Dr Σταθοπούλου. Μετά ακολούθησε ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης και γεύμα, με την ευγενική προσφορά της IASIS PHARMA.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα Γενικός Συντονιστής είναι ο Αναπ. Καθηγητής Νεκτ. Αληγιάννης από το τμήμα Φαρμακευτικής και συγκεκριμένα από τον Τομέα Φαρμακογνωσίας και
Χημείας Φυσικών Προϊόντων (Kαθ. Λ.Α. Σκαλτσούνης) ενώ στο πρόγραμμα συμμετέχουν και πανεπιστήμια καθώς και ακαδημαϊκά ιδρύματα του εξωτερικού όπως της Γαλλίας (Universite Paris Descartes), της Βουλγαρίας (Institute of Organic Chemistry with Centre of Phytochemistry) αλλά και της Τυνησίας, Μαρόκου και Αλγερίας αλλά και εταιρείες ιδιωτικών συμφερόντων από τη Βουλγαρία, Γαλλία και Γερμανία και η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου. Τα αποτελέσματα της συνεργασίας αναμένονται να ανακοινωθούν το καλοκαίρι του 2020.

Η IASIS PHARMA συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» (Horizon 2020) στο χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ για την Έρευνα και την Καινοτομία’ που θα καλύψει την περίοδο 2014-2020, με προϋπολογισμό περίπου 80 δισ. ευρώ.