Mε ιδιαίτερη χαρά αλλά και βαθύ αίσθημα ευθύνης η IASIS PHARMA συμμετέχει σε πρόγραμμα του H2020. Το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» (Horizon 2020) είναι το χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ για την Έρευνα και την Καινοτομία που θα καλύψει την περίοδο 2014-2020, με προϋπολογισμό περίπου 80 δισ. ευρώ.

Το πρόγραμμα υποστηρίζει τη στρατηγική «Ευρώπη 2020» που αναδεικνύει την έρευνα και την καινοτομία ως κεντρικούς μοχλούς για την έξυπνη, βιώσιμη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη, στοχεύοντας παράλληλα στην αποτελεσματική αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών προκλήσεων.  Συγκεκριμένα η IASIS PHARMA αποτελεί τη μοναδική ελληνική φαρμακοβιομηχανία που συμμετέχει ενεργά στην ερευνητική πρόταση με  διακριτικό τίτλο “ΕΧΑΝDAS” του προγράμματος Marie Sklodowska Curie Actions (MSCA) με στόχο την αξιοποίηση των παραπροϊόντων των αρωματικών φυτών στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων φαρμακευτικών προϊόντων, όπως μεταξύ άλλων και της Μαστίχας Χίου.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα Γενικός Συντονιστής είναι ο Αναπ. Καθηγητής Νεκτ. Αληγιάννης από το τμήμα Φαρμακευτικής και συγκεκριμένα από τον Τομέα Φαρμακογνωσίας και
Χημείας Φυσικών Προϊόντων (Kαθ. Σκαλτούνης) ενώ στο πρόγραμμα συμμετέχουν και πανεπιστήμια καθώς και ακαδημαϊκά ιδρύματα του εξωτερικού όπως της Γαλλίας(Universite Paris Descartes), της Βουλγαρίας (Institute of Organic Chemistry with Centre of Phytochemistry) αλλά και της Τυνησίας, Μαρόκου και Αλγερίας αλλά και εταιρείες ιδιωτικών συμφερόντων από τη Βουλγαρία, Γαλλία και Γερμανία και η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου. Τα αποτελέσματα της συνεργασίας αναμένονται να ανακοινωθούν το καλοκαίρι του 2020.