Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών
Αθήνα, 10-12/10/2019

Η ΙΑSIS PHARMA συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο Joint Meeting της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών (Ε.Ε.Μ.Μ.Ο.) και της Dutch Society for Calcium and Bone Metabolism (NVCB) που διεξήχθη στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών στις 10 με 12 Οκτωβρίου 2019.

Σκοπός του συνεδρίου ήταν η γνώση των συμμετεχόντων σχετικά με την οστεοπόρωση και άλλες μεταβολικές παθήσεις των οστών.

Οι ειδικοί που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το εκθετήριο της ΙΑSIS PHARMA και να ενημερωθούν για το εύρος και τα υψηλής ποιότητας φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματά της.

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον και για τα προϊόντα της γραμμής των αναβραζόντων δισκίων από τη σύγχρονη παραγωγική μονάδα της IASIS PHARMA, και πιο συγκεκριμένα:

  • το MAG-IASIS®, που αποτελεί συνδυασμό αλάτων μαγνησίου (κιτρικού & ασπαρτικού) που ισοδυναμούν με 243mg Μαγνησίου,
  • το Calciform D3®, στη νέα πρωτότυπη μορφή συνδυασμού ασβεστίου + βιταμίνης D (Calcium carbonate + Cholecalciferol: 1000mg + 880 IU) και
  • το Calciform®, που αποδίδει 500 mg στοιχειακού ασβεστίου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα νέα GLUCOFREE® & GLUCOPLUS®, με δραστική ουσία την υδροχλωρική μετφορμίνη, που ανήκουν στην ευρύτερη κατηγορία των από του στόματος χορηγούμενων υπογλυκαιμικών παραγόντων – OHAs (Oral Hypoglycemic Agents) και πιο συγκεκριμένα, στη φαρμακοθεραπευτική κατηγορία Διγουανίδια (με κωδικό ATC: A10BA02).

Ως θεραπευτική ένδειξη, η μετφορμίνη έχει τον Σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, ιδίως σε παχύσαρκους ασθενείς, όταν η επιβαλλόμενη δίαιτα και άσκηση δεν αρκούν μόνες τους για την αποκατάσταση της γλυκαιμικής ισορροπίας.

Το GLUCOFREE® διατίθεται στη φαρμακευτική αγορά σε επικαλυμμένο με λεπτό υμένιο δισκίο των 850 mg υδροχλωρικής μετφορμίνης σε συσκευασία των 60 f.c. tabs.

Το GLUCOPLUS® κυκλοφορεί σε επικαλυμμένο με λεπτό υμένιο δισκίο των 1000 mg υδροχλωρικής μετφορμίνης σε συσκευασία των 30 f.c. tabs.

 

joint-meeting-eemmo-stand-2019