Η πανδημία που έχει προκαλέσει ο covid-19, δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και την περίοδο των χειμερινών διακοπών για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Παραμένοντας πιστή στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η IASIS PHARMA εφαρμόζει στοχευμένες ενέργειες, προκειμένου η επανένταξη του προσωπικού στις θέσεις εργασίας να επιτευχθεί με ασφάλεια.

Πιο συγκεκριμένα, όλοι οι εργαζόμενοι της IASIS PHARMA υποβλήθηκαν εκ νέου σε test ανίχνευσης covid-19.
Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν μετά τη λήξη της χειμερινής άδειας και αφού μεσολάβησε περίοδος καραντίνας τουλάχιστον πέντε ημερών, ώστε να διασφαλιστεί η αξιοπιστία των αποτελεσμάτων.
Τη διεξαγωγή των covid-19 tests ανέλαβε ιδιωτική κλινική, με δαπάνη της εταιρείας. Όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά, με τους εργαζόμενους της IASIS PHARMA να επιστρέφουν στις θέσεις τους ασφαλείς και σίγουροι.

Πέραν της διεξαγωγής των covid-tests σε όλο το προσωπικό, συνεχίζεται η απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων πρόληψης που έχουν ληφθεί από την έναρξη της πανδημίας:

– Στις εισόδους τόσο των εγκαταστάσεων του εργοστασίου στο Καματερό, όσο και του εργοστασίου στο Κορωπί, πραγματοποιείται θερμομέτρηση και απολύμανση των χεριών σε όλους όσοι εισέρχονται.

– Στους χώρους παραγωγής πραγματοποιούνται συνεχείς έλεγχοι, ώστε να εφαρμόζονται οι κανόνες ασφάλειας και υγιεινής, όπως τηρούνταν πάντοτε.

– Όλες οι συναντήσεις πραγματοποιούνται με τηλεδιασκέψεις.

– Τα μέλη της οικογένειας της IASIS PHARMA, διοικητικό προσωπικό, εργαζόμενοι στη βιομηχανία και ιατρικοί επισκέπτες, τηρούν τους κανόνες υγιεινής που έχουν θεσπιστεί· τακτικό πλύσιμο και απολύμανση των χεριών στους σταθμούς αντισηψίας, καθολική χρήση μάσκας, καθώς και τήρηση αποστάσεων ασφαλείας.

– Σε όλους τους εργαζομένους της, η IASIS PHARMA συνεχίζει να χορηγεί τακτικά και δωρεάν, αντισηπτικά διαλύματα που παράγονται στις εγκαταστάσεις της, καθώς και χειρουργικές μάσκες μίας χρήσης.

Στην περίπτωση που εμφανιστεί πιθανό κρούσμα, θα ακολουθηθεί ειδικό πρωτόκολλο αντιμετώπισης του περιστατικού, όπως έχει σχεδιαστεί από τη διοίκηση της IASIS PHARMA.

Όλες οι παραπάνω δράσεις ευθυγραμμίζονται με τη δράση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της IASIS PHARMA, η οποία ήδη από το Μάρτιο του 2020 ξεκίνησε τη δωρεάν παραγωγή και διάθεση συνολικής ποσότητας 28.700lt αντισηπτικού διαλύματος, προσφορά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας. H παραγωγή του αντισηπτικού διαλύματος πραγματοποιήθηκε στις νέες, υπερσύχρονες παραγωγικές εγκαταστάσεις της IASIS PHARMA στο Κορωπί.

Χωρίς αμφιβολία, η έναρξη των μαζικών εμβολιασμών ενάντια στον covid-19 αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα προκειμένου να αποτελέσει παρελθόν η πανδημία. Ως τότε, στηριζόμενη στην πρόληψη και την υγιεινή, η IASIS PHARMA παραμένει πιστή στο πλάνο· μειώνοντας τις πιθανότητες, μένουμε ασφαλείς.