Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022,
παραγωγικές εγκαταστάσεις
IASIS PHARMA, Κορωπί Αττικής

Την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022, η IASIS PHARMA υποδέχτηκε στις νέες της παραγωγικές εγκαταστάσεις στο Κορωπί, 60 μαθητές της Γ’ Λυκείου του B’ Αρσακείου Ψυχικού, στα πλαίσια εκπαιδευτικής επίσκεψης.

Στελέχη της εταιρείας μίλησαν στους μαθητές και τους ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις, κάνοντας αναφορά στους βασικούς πυλώνες λειτουργίας και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μίας φαρμακευτικής βιομηχανίας όπως είναι η IASIS PHARMA, που αναπτύσσεται διαρκώς με έμφαση στην ποιότητα και την ασφάλεια των παραγόμενων φαρμάκων.

Αρχικά, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη δυναμική της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και την ποιότητα του ελληνικού φαρμάκου εν γένει. Πραγματοποιήθηκε μία παρουσίαση της εταιρείας και των καινούριων, υπερσύγχρονων παραγωγικών της εγκαταστάσεων, ενώ υπογραμμίστηκε η έντονη, σταθερά αυξανόμενη εξαγωγική δραστηριότητα της IASIS PHARMA στις αγορές τις Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ωκεανίας. Κλείνοντας, έγινε ειδική αναφορά στη βαρύτητα που έχει για την εταιρεία το πεδίο της Έρευνας και Ανάπτυξης, με έμφαση στο Κέντρο Έρευνας Μαστίχας στη Χίο, στο οποίο η IASIS PHARMA είναι βασικός εταίρος.

Κατόπιν, εφαρμόζοντας και τηρώντας με προσοχή όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που απαιτούνται στη φαρμακευτική βιομηχανία, οι μαθητές φόρεσαν τα κατάλληλα ρούχα στα αποδυτήρια και με την καθοδήγηση του αρμόδιου προσωπικού της εταιρείας, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους παραγωγής.

Στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων, οι μαθητές ενημερώθηκαν από στελέχη του τμήματος Quality Control και του νεοσυσταθέντος τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης σχετικά με τις παραμέτρους που είναι αναγκαίες για την άρτια λειτουργία τους, καθώς και για την έμφαση που δίνει η εταιρεία στην ανάπτυξη καινοτόμων φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Ευχόμαστε ότι η επίσκεψη των μαθητών του Β’ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού στις εγκαταστάσεις της IASIS PHARMA θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εφόδιο για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία, με έμφαση στην παραγωγική δραστηριότητα -που είναι εξαιρετικά σημαντική για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Επίσης, πιστεύουμε ότι τα παιδιά κατανόησαν τη δυναμική, την ποιότητα και την ασφάλεια του ελληνικού φαρμάκου, οι οποίες όμως επιτυγχάνονται μόνο μέσω εντατικής, υπεύθυνης και συστηματικής εργασίας.

Μπορείτε να διαβάσετε την αντίστοιχη ενημέρωση που έκανε το Αρσάκειο εδώ .

1