Ξενοδοχείο Divani Caravel
Aθήνα, 2 – 4/12/2022

Η ΙΑSIS PHARMA συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία για άλλη μία χρονιά στην Ετήσια Επιστημονική Εκδήλωση της Επαγγελματικής Ένωσης Γαστρεντερολόγων Ελλάδος (ΕΠ.Ε.Γ.Ε.). Η φετινή, 19η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Επαγγελματικής Ένωσης Γαστρεντερολόγων Ελλάδας και διεξήχθη στο ξενοδοχείο Divani Caravel, στις 02 – 04/12/2022.

Για το 2022, η εκδήλωση είχε θέμα «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ & ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΑ», που συμβολίζει την ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης, σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται από μεγάλη, «εκθετική» αύξηση νέων γνώσεων, καινοτόμων πρακτικών και τεχνολογιών.

Η ΙΑSIS PHARMA παρουσίασε στους ειδικούς το μοναδικό φάρμακο φυτικής προέλευσης (E.M.A. 2015), το Mastiha var.Chia® caps. Πρόκειται για κάψουλες των 350mg κατά της λειτουργικής δυσπεψίας, με δραστική ουσία τη φυσική μαστίχα Χίου (Pistacia lentiscus var chia).

Η έλλειψη μονογραφίας για την ανάλυση των συστατικών της ρητίνης της μαστίχας Χίου, δημιούργησε ένα σοβαρό κενό τόσο στον έλεγχο της ποιότητας της ίδιας της δρόγης, όσο και των προϊόντων της· η Ανάπτυξη Αναλυτικών Μεθόδων για τον Ποιοτικό Προσδιορισμό των Δραστικών Συστατικών της μαστίχας Χίου, καθώς και τον ποσοτικό προσδιορισμό των κυριότερων συστατικών της, αποτελεί τη μόνη αξιόπιστη αναλυτική προσέγγιση για τον ποιοτικό της έλεγχο, καθώς επίσης και για την αντιμετώπιση των φαινομένων νοθείας. Τα παραπάνω πραγματοποιήθηκαν από το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της IASIS PHARMA, σε συνεργασία με τη Φαρμακευτική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Η IASIS PHARMA, διαθέτοντας την τεχνολογία και την τεχνογνωσία, προσφέρει Ανανεωμένα Στοιχεία, Σημαντικά Επιστημονικά Δεδομένα & Νεότερες Εξελίξεις που αφορούν αυτό το μοναδικό προϊόν, με ευρεία γκάμα ευεργετικών -αλλά κυρίως θεραπευτικών ενδείξεων για τον άνθρωπο.

stand-4