ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», 01-02/04/2016

Η ΙΑSIS PHARMA συμμετείχε με απόλυτη επιτυχία στο 21ο Ελληνικό Συνέδριο για το Ελικοβακτηρίδιο του Πυλωρού και λοιπών λοιμώξεων του πεπτικού που διεξήχθει στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» στη 1-2 Απριλίου 2016 και διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης του Ελικοβακτηριδίου του Πυλωρού (ΕΕΜΕΠ). Προσκεκλημένοι στο συνέδριο ήταν διακεκριμένοι στον τομέα τους ιατροί γαστρεντερολόγοι, αλλά και άλλοι εμπλεκόμενοι με την ειδικότητα όπως παθολόγοι, λοιμωξιολόγοι, βιοπαθολόγοι, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε την ενεργή συμμετοχή της με ένα μοναδικό φυσικό φαρμακευτικό ιδιοσκεύασμα: τα mastihatherapy caps. Πρόκειται για κάψουλες των 350 mg, κατά της λειτουργικής δυσπεψίας, με δραστική ουσία τη φυσική μαστίχα Χίου. Όπως ήταν αναμενόμενο το ενδιαφέρον του ιατρικού κόσμου ήταν μεγάλο για αυτό το φυσικό φάρμακο με ιστορία να χρονολογείται από το 2,500 π.Χ., με πλήθος αναφορών από τα ιστορικά χρόνια αλλά και επιστημονική έρευνα που συνεχίζεται έως τις μέρες μας. Η ΙASIS PHARMA είναι η μοναδική εταιρεία που προμηθεύεται την καθαρή Μαστίχα Χίου από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών της Χίου (ΕΜΧ) ώστε να εξασφαλίζεται η ποιότητα και αυθεντικότητα του παραγόμενου σκευάσματος των mastihatherapy caps που διατίθεται αποκλειστικά στα φαρμακεία σε κουτί των 30 καψουλών ή 90 καψουλών, από τη pharma Q, εταιρεία της ΙΑSIS PHARMA.

Μεγάλο ενδιαφέρον και έντονη συζήτηση προκάλεσε και η ομιλία του ειδικού γαστρεντερολόγου-ηπατολόγου Δρ. Χρ. Ζαβού με θέμα «Eναλλακτικές θεραπείες: Προβιοτικά–Μαστίχα-Αντιοξειδωτικά-Ανοσοτροποποιητικά», στα πλαίσια της στρογγυλής τράπεζας με θέμα τις θεραπευτικές προκλήσεις στη θεραπεία της H.pylori όπου αναφέρθηκε στην κλινική και όχι μόνο προσωπική του εμπειρία στη χρήση της μαστίχας Χίου σε κάψουλες στην αντιμετώπιση του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού συμπληρωματικά με την κλασσικό σχήμα θεραπείας.